Voor bewoners

In de nacht van 30 op 31 oktober 2021 organiseert AV De Koplopers ter ere van haar lustrum traditiegetrouw de Droomtijdloop. Dit is een halve marathon die wordt gelopen in de nacht dat dat we overgaan van zomer- naar wintertijd.

Iedere 5 jaar lopen zo’n 700 lopers door het holst van de nacht door onze Delftse straten en over de mooie grachten in de Binnenstad.

Mogelijke verkeershinder

In de evenementenvergunning die aan ons verstrekt wordt, is afgesproken dat het loopparcours volledig verkeersvrij is. Hierdoor is er in een deel van stad sprake van stremmingen en verkeershinder in verband met het passeren van de lopers.

Het parcours van de 21,1km voert de lopers niet alleen door de Delftse binnenstad, maar ook door Wippolder, de TU-wijk en de Delftse Hout. Zie plattegrond voor het parcours. Mensen die met een auto of motor dit gebied in of uit willen rijden, wordt geadviseerd om dit via afslag 9 (Delft) aan de A13 of de Sebastiaansbrug te doen. Dit zie je ook de kaart bovenaan deze pagina.

Geluidshinder beperken

De geluidshinder zullen we tot een minimum beperken. Zo zal er in tegenstelling tot vorige keer (2016) geen muziek gedraaid worden en zal de speaker zich beperken tot het in goede banen leiden van de start.